Anmeldelser

1,3/5

Din anmeldelse

Laksefrikadeller i wrap med chipotle

4 personer

Det skal du bruge

Laksefrikadeller:

  • 600 g hakket, fersk laks
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. chipotle (røget chili)
  • 2 rødløg
  • 1 bundt purløg
  • 2 æg
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 dl letmælk
  • olivenolie/smør til stegning

Til servering

  • 8 grove wraps, f.eks. fuldkornstortillaer
  • 1 bakke rucola, skyllet
  • 2 avocadoer, i terninger
  • 4 tomater, i terninger
  • cremefraiche 9 %
  • lidt frisk mynte eller koriander

Sådan gør du

Laksefrikadeller:

  1. Krydr det hakkede laksekød med salt og peber, paprika og chipotle, og rør det godt sammen.
  2. Hak det pillede rødløg og purløget, så fint du kan, og kom det i farsen.
  3. Rør æggene i et ad gangen. Rør kartoffelmelet i, tilsæt mælken, og rør farsen godt sammen.
  4. Lad den hvile 10–15 minutter i køleskabet. Steg laksefrikadellerne i rigeligt olie/smør på en pande, til de er dejligt sprøde og gyldne på begge sider.

Servering:

Sæt dellerne på bordet sammen med wraps, rucola, avocado, tomat og cremefraiche rørt med lidt friskhakket mynte eller koriander, og lad alle lave deres egne wraps.

Tip

Sørg for at krydre farsen godt. Smag på den, eller steg en „prøvedelle“ – der er en verden til forskel på en underkrydret delle og én, der er krydret godt! Du kan også bruge færdig fiskefars til frikadellerne

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Birgit Mantler - 21-04-2023 06:14

Kan ikke tåle så meget chili hvad bruger jeg i stedet for der er også chili i paprika. Tak

Hanne Meyersahm - 20-04-2023 15:10

Meget lækker og ikke for tidskrævende opskrift